Infografik

Vi hjälper dig att visualisera kalla fakta, torr data och trist statistik på ett sätt som mottagaren älskar och själv sprider vidare. Med infografik kan vi göra det komplicerade begripligt. Kontakta oss med din idé så tar vi fram ett förslag, snabbt och kostnadsfritt. Fyll i formuläret eller mejla oss på grafikuppdrag@tt.se eller ring 08-692 28 00.

Se exempel

 

infografik

Börja här

Vad gör TT med dina personuppgifter? Läs TT:s GDPR-policy.

 

Nå ut med ditt budskap med rörlig infografik    

Se vår showreel med en blandning av case  - både grafik skapad på uppdrag av kommersiella kunder och grafik för redaktionell användning.

Hur vill du berätta?

Svaret är alltid ”på ett sätt som folk förstår”. Vår värld är visuell, men trots det presenteras ofta viktig information som text. Att använda infografik för att presentera siffror, processer eller händelser gör att din målgrupp förstår dina budskap redan vid första anblick. Riktigt bra infografik sprider sig också själv. Vad föredrar du själv att dela på sociala medier? Ett långt textsjok eller en visuellt tilltalande video? Gör det enkelt för de du vill påverka och förse dem med lättdelat innehåll.

 

Du har datan – vi ger den mening

✓ Infografik för alla olika skärmstorlekar och tryckta format.

✓ Skräddarsytt manér; allt från lekfullt till stramt, från detaljrikt till avskalat.

✓ Informationsdesign och datavisualisering för riktigt komplex data.

✓ Animerad video optimerad för spridning i sociala medier.

Portfolio

pm - illustration

Pensionsmyndigheten - infografik

Pensionsmyndigheten har en informationskampanj om att det är dags för utlandssvenskar att lämna levnadsbevis. Vi gjorde infografik som förklarar processen och även visar statistik om utlandssvenskar. Pensionsmyndigheten använde den bland annat till pressutskick.

Se exempel

 

PTK– Infografik för pensionsrapport

Till Almedalen släppte PTK en rapport om kvinnors åsikter och attityder till pensionen. Datan byggde till största del på egengjorda intervjuer, och vårt uppdrag bestod av att presentera den i en rapport. 

Se exempel

 

ptk splash info

Arvid Nordquist – animerad video

Kaffeproducenten Arvid Nordquist ville illustrera hur deras nya kaffesort stöttar kvinnor i de kaffeodlande länderna. Lösningen blev en kort, animerad faktavideo för sociala medier och hemsida. 

Se case

3d-infografik

Rederiet WWL tillsammans med contentbyrån Spoon behövde presentera WWL:s nya fartyg Hero. Mycket information behövde presenteras på ett pedagogiskt och verklighetstroget vis. Lösningen blev en illusterad infografik i 3d-manér som visar på fartygets kapacitet.

 

infografik - nyhetsgrafik - illustration

Nyhetsgrafik – animerad 3d

Inför 30-årsdagen av kärnkraftolyckan i Tjernobyl producerade vi en nyhetgrafik om olyckans händelseförlopp. Videografiken är ljudlagd och animerad i 3d-manér.

 

Nyhetsgrafik

I tätt samarbete med nyhetsredaktionen producerar vi nyhetsgrafik på aktuella teman och nyheter. Allt från dubbelsidiga uppslag om stora händelser till mindre grafiker som relateras till vår nyhetsutgivning. Vi erbjuder ett förmånligt abonnemang för all vår nyhetsgrafik.

Mer om nyhetsgrafik

infografik - nyhetsgrafik - illustration