Förändra bilden

Vad betyder personen bakom kameran för valet av motiv?

Kolla filmen

 

Nya perspektiv

Större mångfald ger nya perspektiv - det är en sanning som även gäller fotografkåren. Men sanningen är också att det brukar vara lite si och så med mångfalden bakom kameran. Därför gav vi ett antal personer med olika bakgrund och erfarenheter möjlighet att bidra till Nordens största bildarkiv. Här kan du ta del av deras bilder och berättelser.

Mer om Förändra bilden

 

Madeleine förändrar bilden

Kolla filmen

Namn: Madeleine
Ålder: 50 år
Mitt perspektiv:
Jag har alltid vetat att jag är kvinna, men det tar tid att hitta trygghet i att förändra något i grunden. För sex åt sedan började en process som ledde fram till den jag är idag. Jag har fått chans till ett nytt liv och att få vara den jag är. Samtidigt är jag bara en kvinna som lever ett vanligt liv med sambo och barn. Det vill jag också visa med mina bilder; vardagliga ögonblick av kärlek och vänskap, med mig och min historia i fokus.

 

Se alla Madeleines bilder. Ladda ner kostnadsfritt

 

 

Anna förändrar bilden

Kolla filmen

Namn: Anna
Ålder: 36 år
Mitt perspektiv:
Vi människor har ett behov av att kategorisera varandra utifrån vad vi har på oss, hur vi ser ut och uttrycker oss. Men ofta stämmer ju inte det överhuvudtaget. Med stereotypa bilder följer fördomar om både de som syns i bilden – och om de som inte gör det. Jag har alltid varit öppen med vem jag är, och delad med mig av mina erfarenheter – bra och dåliga – i bloggform och på sociala medier. Med mina bilder vi jag bidra med perspektiv som spränger normer och bryter fördomar.

 

Se alla Annas bilder. Ladda ner kostnadsfritt

 

Nadine förändrar bilden

Kolla filmen

Namn: Nadine
Ålder: 13 år
Mitt perspektiv: Många säger att mina bilder är unika för att jag ser på saker från ett annorlunda perspektiv. Det kan bero på att jag är rullstolsburen och tar foton ur en annan vinkel och för att jag genom mina erfarenheter blivit medveten om normer och normkritik. I mitt bildspråk försöker jag fånga livet. Fotografi för mig är mer än att bemästra ett verktyg - det är makten att bestämma vad just min bild ska berätta. I mina bilder är det viktigast att fånga människor. Jag vill genom kameran visa en verklighet och personlighet hos en människa - den som man inte kan se på utsidan. Foto är mitt uttrycksmedel och min dröm är att dokumentera folks livssituationer runt om i världen.

 

Se alla Nadines bilder. Ladda ner kostnadsfritt

 

Nordens största bildbyrå