Tjänster

TT NYHETSBYRÅN

Vi producerar, distribuerar och säljer text, bild, video, grafik och sidproduktion.


Nyhetstjänster

 1. Nyhetstjänsten. TT:s nyheter i realtid, innebär att du håller dig ständigt à jour. TT erbjuder omvärldsbevakning på såväl nationell som internationell nivå. Vår redaktion, bestående av över hundra journalister, arbetar efter ledorden korrekt, snabbt och trovärdigt. Du tar del av vårt nyhetsflöde samtidigt som våra nyheter når ut till redaktioner och mediehus runt om i Sverige. Du loggar in och följer flödet via TT:s kundwebb. Där kan du skräddarsy din egen vy och anpassa nyhetsbevakningen inom områden som intresserar dig, bland annat med hjälp av sökord.
 2. TT-Live. Ett nyhetsflöde i realtid med såväl text som bild och video. TT-Live används nu för både stora planerade händelser och brådskande nyheter. Mer om TT-Live.
 3. E-postlarm. Har du sökord som är särskilt viktiga att bevaka? Koppla på tjänsten e-postlarm och håll dig ständigt uppdaterad. Du får ett meddelande till din inkorg så fort vi publicerar en nyhetstext som innehåller det aktuella sökordet.
 4. Kalendern. Planerar du en presskonferens eller ett seminarium och vill undvika krockar med andra händelser? Vill du veta vad som kommer att uppmärksammas medialt kommande dagar? TT-kalendern är ett utmärkt verktyg för att koordinera framtida aktiviteter och innehåller dagligen mängder av händelser inom olika kategorier - exempelvis pressträffar, konferenser, hel- och delårsrapporter, årsdagar, sportevenemang och mässor. Kalendern uppdateras kontinuerligt av våra två kalenderredaktörer. Tipsa oss gärna om aktiviteter som du arrangerar!
 5. TT-appen. Med vår webbapp har du snabb och smidig tillgång till TT:s hela nyhetsflöde i realtid, direkt i din mobil och/eller surfplatta. Din skräddarsydda bevakning på kundwebben är synkroniserad med TT-appen. Mer om webbappen.
 6. TT-Flash. Du vill väl inte missa TT:s breaking news? Dessa skickas som sms och utgör alltid händelser av stort allmänintresse. Snabbt, kort och koncist.
 7. Sms-larm. Likt e-postlarmen får du ett sms varje gång en TT-nyhet publiceras som innehåller något av dina utvalda sökord (du väljer unika sökord eller samma sökordslista som för e-post). Ett sms-larm innehåller inte hela nyhetstexten utan är en flagg för att nyhetstexten i sin helhet finns att läsa på kundwebb, i TT-appen eller via e-post.
 8. Dags- och vecko-pm. Dagens viktigaste nyheter - och morgondagens. God förhandsinformation om vad vi planerar att bevaka under dagen eller kommande vecka.
 9. Resultat. Sportresultat, matchfakta och tabeller samt tipsmatcher, trav och galopp. Även resultat i samband med allmänna val, folkomröstningar och evenemang.

BILD, VIDEO OCH GRAFIK

 1. I våra bildarkiv har vi miljontals digitala och analoga bilder och hundratusentals videoklipp samt grafik. Vi hjälper dig att hitta det bästa visuella materialet. Mer om tjänsten på bild.tt.se
 2. När du köper bild hos oss köper du rätten att publicera bilden, videoklippet eller grafiken för ett specifikt tillfälle.
 3. Våra arkiv innehåller såväl redaktionella nyhetsbilder och video, dokumentära illustrationsbilder, kreativa kommersiella bilder och nyhetsgrafik.

SIDPRODUKTION OCH FEATURE

 1. Nöje och kultur. Vår nyhetsredaktion skriver varje dag om det viktigaste som händer i Sverige och omvärlden. Vi intervjuar kända skådespelare, artister, författare och andra kulturpersonligheter. Dessutom recenserar vi löpande nya filmer och ny musik.
 2. Feature.Vi har en omfattande produktion av tidlösa reportage och konsumentmaterial inom ca 20 olika ämnen. För att kunna göra detta har vi knutit till oss många erkänt duktiga frilansjournalister.
 3. Tv och radio. Det är TT Nyhetsbyrån som gör de tv-sidor du läser i dagstidningen. Vi håller ett ständigt öga på det senaste inom tv-världen och samlar in programinformation från över 200 tv- och radiokanaler. Den information om vad som visas på tv som finns på webben, i mobilen eller i din digitalbox kommer också från oss.
 4. Trav och tips. Flera av landets mest rutinerade spelexperter jobbar för oss med att analysera loppen på V75, V86, Dagens Dubbel, osv samt olika sportspel som Oddset, Stryktipset, Måltipset, mm. Du kan läsa deras förslag i tidningen varje dag.
 5. Börs och fonder. Vi förser dagstidningar och sajter med aktuella kurser för aktier, fonder och andra värdepapper. Det görs i samarbete med vår partner Six Telekurs.
 6. Väderprognoser. Vädret intresserar oss alla och vi utgör förstås inget undantag. Tillsammans med SMHI tar vi fram och levererar prognoser för kortare eller längre tid för medieföretag och andra.
 7. Sidproduktion. Vi levererar varje dag färdiga sidor med in- och utrikesnyheter, sport, featurematerial och tv till Sveriges dagstidningar. Vi hanterar sidproduktion till redaktioner som själva står för innehållet och vi kan ansvara för hela tidningars innehåll och produktion.

PRESSMEDDELANDEDISTRIBUTION - Via TT

 1. Behöver du nå ut med ditt pressmeddelande till Sveriges journalister? Vi erbjuder tjänsten Via TT, där du kan skapa och distribuera ditt pressmeddelande i en unik, redaktionell kanal som når journalisterna direkt i deras arbetsverktyg. Du kan också skicka pressmeddelandet till egna listor eller färdiga listor med påverkare i din branch och du får ett pressrum på via.tt.se. Läs mer

TT-SPRÅKET

Till nytta för alla som skriver. TT-språket är en samling skrivregler till hjälp för alla som skriver.

TT-Språket