> Om oss

För dig som arbetar redaktionellt

Vår oberoende nyhetsförmedling såg sitt ljus under namnet Tidningarnas Telegrambyrå år 1921. I dag heter vi kort och gott TT Nyhetsbyrån och vi gör nyheter som läses av nästan hela Sverige. Över hundra journalister arbetar hos oss. Dygnet runt och året om strävar vi efter att opartiskt förmedla alla nyheter som påverkar svenskar från Ystad till Haparanda. Nästan alla medier i hela landet anförtror oss med det viktigaste de har; allmänhetens förtroende. De litar på att vi skriver, direktrapporterar eller livesänder från alla de viktiga händelserna. Korrekt, snabbt och trovärdigt. Vi är ett vaket öga mot nyhetsvärlden i dag och i morgon.

Läs mer om några av våra tjänster nedan. Vill du veta mer? Kontakta oss

 

 

 

Jag vill veta mer

Fyll i formuläret så återkommer vi. Eller kontakta oss direkt.

 

Vad gör TT med dina personuppgifter? Läs TT:s GDPR-policy.

 

TT Nyhetsbyrån, Fotografer, bildbyrå, infografik

Nyhetsbevakning

Vi levererar ett ständigt flöde av texter för både webb och print. Med robotjournalistikinteraktiva kartor, tidslinjer och bildspel gör vi komplexa händelser begripliga. Vi förser dig även med förhandsinformation om morgondagens nyheter.

Mer om nyhetsbevakning

 

 
livetjänster

Shootitlive – direkt från kameran till dig

Gör som över 40 andra mediehus och använd Shootitlive för att strömma direkt från kamera till skärm. Använd Shootitlive för såväl professionella fotograferingar som för att moderera läsarbilder. 

Mer om Shootitlive

Toolbox

Toolbox är en digital verktygslåda unikt framtagen för publicister. Användarvänlig och lättjobbad. Webbverktyget använder smarta mikro- och molntjänster.
Läs mer


TT-kortet

Betala endast för det du behöver. Välj fritt bland våra bilder, grafiker och videor. Spara tid och pengar med TT-kortet, allt du behöver är ett konto, som är gratis att skapa. 
Läs mer

 

TT Nyhetsbyrån, Fotografer, bildbyrå, infografik

Bildbyrå

Vår bildbank innehåller 45 miljoner bilder från fotografins födelse till i dag. Välj mellan flera olika lösningar, enstaka bilder eller lämpliga abonnemang med fast pris. Våra egna fotografer är några av Sveriges mest erfarna. Våra fotografer går att hyra för uppdrag världen över.

Mer om TT bild   Kom i gång

 

 
TT Nyhetsbyrån, Fotografer, bildbyrå, infografik

Nyhetsgrafik

Vill du göra komplexa nyhetshändelser begripliga för dina läsare? Vi erbjuder nyhetsgrafik till några av de största nyhetssnackisarna just nu. Allt från pedagogiska guider till matig grafik om stora händelser. Vi gör självklart grafik på uppdrag om du har en idé som du vill kommunicera.

Mer om nyhetsgrafik

 

 
feature

Feature

TT Nyhetsbyrån har en omfattande produktion av tidlösa reportage och konsumentmaterial inom ett antal olika ämnen. För att kunna göra detta har vi knutit till oss många erkänt duktiga frilansjournalister. 

Mer om feature

Robotjournalistik - robot

Robotjournalistik

Med vår robotwidget kan stora statistikmängder enkelt presenteras på en webbsida. Exempelvis arbetslöshetssiffrorna där robotprogrammet skapar 290 notiser med tillhörande grafik. 

Mer om robotjournalistik

FLER TJÄNSTER

Korsord

Vi har utvecklat ett lättarbetat korsordsverktyg som sparar tid för dig som korsordsmakare. Det är så lätt att använda att du även som oinvigd snabbt kan producera ett kryss på din webb.

 

Tv och radio

Vi håller ett ständigt öga på det senaste inom tv-världen och samlar in programinformation från över 200 tv- och radiokanaler. Informationen, som finns på webben, i mobilen, i tidningen eller i din digitalbox, om vad som visas på tv, kommer också från oss.
 

Trav och tips

Flera av landets mest rutinerade spelexperter jobbar för oss med att analysera loppen på V75, V86, Dagens Dubbel med flera samt olika sportspel som Oddset, Stryktipset, Måltipset med flera. Du kan läsa deras förslag på webben varje dag.

 

Börs och fonder

Vi förser sajter och dagstidningar med aktuella kurser för aktier, fonder och andra värdepapper. Det görs i samarbete med vår partner Six Telekurs.

 

Väderprognoser

Vädret intresserar oss alla och vi utgör förstås inget undantag. Tillsammans med SMHI tar vi fram och levererar prognoser för kortare eller längre tid för medieföretag och andra.

 

Sidproduktion

Vi levererar varje dag färdiga sidor med in- och utrikesnyheter, sport, featurematerial och tv till Sveriges dagstidningar. Vi hanterar sidproduktion till redaktioner som själva står för innehållet och vi kan ansvara för hela tidningars innehåll och produktion.