20535

LYON 20030123 Paul Svenssons fiskrätt i Bocuse d`Or 2003 på fat för 12 personer som det presenteras i tävlingen. "Citrusgravad fjordörret stekt under fänkålstäcke, garnerad med rysk caviar. Tartelette med petits pois på en blomkålscrme smaksatt med svart tryffel. Havskräftstjärt, stekt lindad med Karl-Johansvamp. Tomat fylld med örrettartar och örretrom. Purjolökscrme med stänk av rökt olivolja". Svensson har legat på träningsläger på tvåstjärniga restaurangen La Pyramide i Vienne strax söder om Lyon där tävlingen startar på tisdag (28.01). Bocuse d`Or är en tävling i matlagning som avgörs i Lyon 28 och 29 januari. Sverige, Norge, Danmark och Finland deltar tillsammans med 20 andra länder. Sverige, Danmark och Finland lagar sin mat på tisdag en, Norge på onsdagen då även prisutdelningen äger rum. Svenske kocken som tävlar heter Paul Svensson 28 år från Helsingborg. Han har arbetat som kock i Norge, Italien, England hos Marco-Pierre White bland andra och naturligtvis i Sverige. Han är nu kökschef på Bon Lloc, dekorerad med en stjärna i Guide Rouge. Foto: Petter Oftedal/SCANPIX Code 20535 ***BETALBILD***