Digitalt berättande med Toolbox

Använd vår robotwidget, gör egna quiz, tidslinjer och interaktiva kartor. Toolbox gör det möjligt att skapa innehåll som lockar fler läsare och få dem att interagera och stanna längre på din sajt. 

 

Vad gör TT med dina personuppgifter? Läs TT:s GDPR-policy.

 

Interaktivt innehåll

Toolbox är en lättanvänd digital verktygslåda framtagen för dig som publicerar på webben. Det webbaserade verktyget använder smarta mikro- och molntjänster.  Det är enkelt att ge innehållet du skapar i Toolbox ett eget utseende. Detta gör du genom att skriva CSS i vårt speciellt framtagna designverktyg. 

 

robot

Robotjournalistik med vår robotwidget

Med vår robotwidget är det enkelt att på ett tydligt och begripligt sätt presentera stora statistikmängder på en webbsida, med hjälp av autoskapade notistexter med tillhörande grafik. 

Mer om TT:s robotjournalistik 

Verktyg i Toolbox
 

Quiz
Med Quiz-verktyget kan du snabbt och enkelt skapa interaktiva quiz. Du kan ha obegränsat antal frågor och valfritt antal svarsalternativ med fritext. Frågorna kan vara med eller utan bild. Du kan utforma unika start- och slutsidor för varje quiz och du kan välja att göra en eller flera slutsidor. Läsaren får direkt svar vid varje fråga om den svarat rätt eller fel på frågan.

 

 

Tidslinje
Med Tidslinje-verktyget kan du skapa enkla och överskådliga tidslinjer. Rubriken på varje tidslinjepunkt skriver du i fritext vilket gör att du kan ange klockslag, rubriker och nyckelord. Du kan publicera text, bilder och embeddat innehåll i tidslinjen. Du kan enkelt sortera de olika punkterna i en tidslinje eller lägga till en ny punkt mellan tidigare skapade.

Interaktiva kartor
Med verktyget för att skapa interaktiva kartor kan du enkelt skapa en karta för att illustrera en händelsekedja eller peka ut en eller flera platser. Du kan publicera text, bilder och embeddat innehåll i de interaktiva kartpunkterna. Du kan enkelt redigera, lägga till och radera kartpunkter i din karta. Verktyget för att skapa interaktiva kartor kräver en kartleverantör i botten. TT samarbetar med Mapbox som har flera olika abonnemangsmodeller (läs mer här), men du kan även använda andra kartleverantörer.

 

Testa nu!

 Hör av dig till oss på: 08-692 26 15 eller kundcenter@tt.se så berättar vi mer.