TT:s vd ordförande i Minds
TT Nyhetsbyråns vd och chefredaktör tar över ordförandeskapet i nyhetsbyrånätverket Minds.


Minds styrelse 2019: Tony Gillies (AAP), Wolfgang Nedomansky (generalsekreterare Minds), Pihla Lehmusjoki (STT), Marc Westerhoff (ANP), Jonas Eriksson (TT Nyhetsbyrån), Monica Garcia (LUSA). Foto: Rodrigo AntunesMinds grundades 2007 och är ett globalt nätverk för de ledande nyhetsbyråerna i världen. Dess fokus är att driva på den digitala utvecklingen för nyhetsbyråer men även för mediebranschen generellt. De områden som man arbetar med är både kommersiella och redaktionella och stor vikt läggs under de senaste åren på teknikutveckling.


Stort grattis Jonas! Hur känns det att ta över ordförandeklubban i Minds?

Det känns väldigt hedrande! Det är en viktig organisation, speciellt just nu när vi är i en period med stora och vitala utmaningar för mediebranschens utveckling. Och förstås ett bra betyg för TT Nyhetsbyrån med all vår kompetens, att vi tar plats i detta sammanhang.


24 nyhetsbyråer är medlemmar och de stora jättarna är förstås representerade som AP, AFP, AAP och DPA. Nytt för i år är att även Reuters blir medlem. Se alla medlemmar här.

Två gånger per år träffas medlemmarna på konferens där grundtanken är att nyhetsbyråer ska kunna dela med sig av utvecklingsprojekt, organisatoriska utmaningar, affärsutveckling och hitta vägar att kunna samarbeta.


Delegationen vid vårens konferens i Lissabon. Foto: Rodrigo Antunes


Läs mer om Minds


För frågor
Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån

jonas.eriksson@tt.se, 070-697 62 35


blog comments powered by Disqus

Vill du få fler blogginlägg om ämnet i din mejlkorg.

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev.