TT ökar antalet fotografer

I samband med en pågående omorganisation väljer vi att stärka upp bildproduktionen och anställer en fotograf baserad i Skåne. Från och med första april börjar Johan Nilsson, i dag bildredaktör på TT Nyhetsbyrån, att arbeta som TT:s fotograf i Malmö. 

–  Under omorganisationen dök möjligheten upp att omvandla en bildredaktörstjänst till en fotograftjänst. För oss innebär det möjlighet att bli ännu bättre i fler delar av landet. Det händer så mycket i de södra Sverige och det känns extra kul att vi kan vara på plats med en fast anställd fotograf, säger Marika Långström, övergripande nyhetschef. Det är förstås också kul att våra medarbetare testar på nya roller inom företaget, fortsätter Marika. 

– Våra kunder ser gärna att vi gör till exempel livesändningar från andra delar av landet än Stockholm, vilket gjort att vi satsat även i Göteborg och Malmö. Jag är helt övertygad om att Johan kommer att bli en stor tillgång.

Johan Nilsson är utlånad från sin ordinarie tjänst, till en början under ett projekt på två år. Han kommer att vara baserad på TT:s Malmöredaktion som sitter i Sydsvenskans lokaler.