Grattis Jessica Gow till nomeringen i Årets bild

Vi säger grattis till vår fotograf Jessica Gow, som är nominerad till Årets bild för femte gången! Årets bild är pressfotobranschens mest prestigefyllda pris och inte förrän prisutdelningen vet fotograferna själva vilka eller vilken bild de vunnit pris för.

– Det är jätteroligt att bli nominerad i Årets bild. Det är alltid kul att få uppskattning för sitt arbete, och det blir en extra sporre att jobba vidare med sådant som man brinner för, säger Jessica. 

Som fotograf på TT Nyhetsbyrån måste man vara mångsidig. Jessica har utöver sin allsidighet visat prov på särskild skicklighet inom sport-och reportagefotografi, och det är bilder från dessa genrer som hon har valt att söka med.

Årets bild har genom åren fått kritik för att manliga fotografer har kraftig slagsida.  I år är det fortfarande övervägande manliga fotografer som är nominerade, hela 18 av totalt 26. Trots detta är Jessica optimistisk.

– Det har varit ett stort engagemang för att få fler kvinnor att söka. Det har varit förhållandevis få kvinnor inom sport-och nyhetsfotografi tidigare, men i dag är det många fler som är verksamma.

Grattis igen till en välförtjänt nominering. Den 11 mars vet vi om det bar hela vägen.